kolmapäev, 20. märts 2013

Priiuse põlistusimise päeva tähistamine e-mälumänguga

PRIIUSE PÕLISTUMISE PÄEV - 27. märtsil 

Kultuuripärandi aasta koostöös Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva-aasta toimkonnaga kutsub 27. märtsil kõiki osalema harivas e-mälumängus, tähistamaks priiuse põlistumise päeva, mil taasiseseisvunud Eesti Vabariik on olnud kauem vaba kui olime maailmasõdade vahelisel perioodil 24. veebruar 1918 – 17. juuni 1940.
Interaktiivne valikvastustega mälumäng toimub 27. märtsil 24 tunni jooksul aadressil malumang.postimees.ee, kus 30-le küsimusele vastamiseks on osavõtjatel aega pool tundi. Küsimused ja vastusevariandid on üles ehitatud nii, et seniseid teadmisi ja loogikat appi võttes on võimalik õige vastus välja nuputada.

Mälumängu oodatakse mängima nii täiskasvanuid kui ka gümnasiste ja põhikooli õpilasi. Kõik koolid, klassid, ettevõtted, seltsid ja sõpruskonnad on oodatud moodustama võistkondi, et ühiselt tähistada nii kultuuripärandi aastat kui ka valmistuda Eesti 100. sünnipäevaks. Osaleda saab nii Eestist kui väljaspoolt Eestit.

Priiuse põlistumise päev võiks olla tänu avaldamise päev. Kõigile neile, kes on andnud oma panuse selle nimel, et elame vabas ja iseseisvas riigis.
Sel päeval heiskavad riigi- ja omavalitsusasutused lipud. Sel päeval võiksid kõik Eesti inimesed julgelt kasutada oma lipuvärve – kas heisates riigilipu, kandes sinimustvalget rinnas või oma riietuses.


Rohkem infot SIIN ja SIIN

Kommentaare ei ole: